poniedziałek, 8 grudnia 2014

PLACKI OTRĘBOWE TO PODSTAWA!

 
 
Placki te mogą nam zastąpić tradycyjne pieczywo.
 
 
 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Tłuszcz: 5.26
Węglowodany: 18.58
Białko: 8.92
Kcal: 149

SKŁADNIKI:
na dwa średnie placki

1 JAJKO
3 ŁYŻKI DOWOLNYCH OTRĘBÓW
1 ŁYŻKA JOGURTU NATURALNEGO (bez tłuszczu lub niskotłuszczowy)
1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

Przyprawy wg uznania. Może być sól i pieprz , kiedy chcemy je zjeść np. z serkiem, jajkiem czy wędliną lub słodzik i cynamon jeśli mamy w planie posiłek na słodko.
Na zdjęciu powyżej ze słodzikiem i cynamonem.




WYKONANIE:

Rozgrzewamy patelnię teflonową.
Mieszamy (najlepiej widelcem) wszystkie składniki na jednolitą masę.


Przekładamy na dobrze rozgrzaną już patelnię i opiekamy z obu stron.
GOTOWE!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz